Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Meer informatie.

Burgerzaken in Sint Maarten naar een hoger niveau gebracht

Een uitdaging: dat was het voor Censor Bestuur en de Burgerzaken specialisten Ger Lutter en Albert Schut. Zij verzorgden twee opleidingen op Sint Maarten, ter voorbereiding op o.a. het NVVB diploma BOBZ, dat qua niveau gelijk staat aan de Nederlandse variant. De medewerkers en leidinggevenden op het Caribisch eiland hebben met het volbrengen van de opleidingen Basic Administration Studies on the Civil Registry (Basis Opleiding Burgerzaken) en In-depth Studies on the Civil Registry (Verdieping Burgerzaken) het front office en back office van Burgerzaken Sint Maarten een aanzienlijke vakinhoudelijke, kwalitatieve boost gegeven.

Censor Bestuur is trots op de knappe prestaties die zijn behaald door onze deelnemers en docenten. Zij hebben, door deel te nemen aan deze opleiding, aan één van de belangrijke doelen van het management van de afdeling voldaan. Censor Bestuur is erg blij met de positieve feedback van de opdrachtgever. Die gaf aan dat zij de docenten ervoeren als twee gedegen specialisten met enorme kennis op hun vakgebied. Zij hadden zich uitermate goed ingelezen op de op Sint Maarten geldende wet- en regelgeving, waardoor zij uitstekend met deelnemers mee konden schakelen en de opleiding echt op maat konden geven.
De praktische toepasbaarheid liep als rode draad door de opleidingen, casuïstiek en daarbij behorende praktische informatie waren steeds onderdeel van het programma. De module Verkiezingen, was ook een goede voorbereiding op de komende verkiezingen in augustus op Sint Maarten. Door het geven van een presentatie aan leidinggevenden, werd die module afgerond. Docenten hebben medewerkers bijvoorbeeld geholpen bij het gemakkelijker vinden van hun weg in informatie over wet- en regelgeving. Het is niet altijd nodig deze uit het hoofd te weten, maar wel essentieel om te weten waar welke informatie voorhanden is. Tijdens de opleiding werd afgestemd met en teruggekoppeld naar de leidinggevenden en hoofden van de afdelingen. Zij waren steeds op de hoogte van de voortgang en ontwikkelingen van medewerkers in de groep.

Voor Censor Bestuur is het mooi dat de feedback van de opdrachtgever naadloos aansluit bij wat Censor Bestuur belangrijk vindt: een traject op maat en precies passend bij de vraag van de opdrachtgever, het overbrengen van praktische en gelijk toepasbare kennis en vaardigheden. En dat iedereen in de organisatie betrokken wordt en mee doet, om veranderingen in de gehele organisatie teweeg te brengen en te borgen. Een verandering die ook door de pers op Sint Maarten is opgepikt.
Als klap op de vuurpijl, bracht ook Prinses Beatrix, een bezoek aan Sint Maarten ten tijde van de training. In het kader van de opening van het Koninkrijkjeugdparlement te openen. Sprak zij over de noodzakelijkheid van debatteren over het gezamenlijk verleden en ideeën voor de toekomst. Over onderwerpen die ons allen raken, om wanneer nodig verandering te brengen in de toekomst.