Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Meer informatie.

Druk bezochte workshop op NVVB-congres: Dienstverlening en Publiekszaken - hoe nu verder?

Op 12 en 13 april vond in Noordwijkerhout het jaarlijkse NVVB-congres plaats. In samenwerking met Annabel van der Linden van Peepl verzorgde Sieka Geldof een workshop over de toekomst van gemeentelijke dienstverlening.

De workshop was druk bezocht en meer dan volgeboekt met maar liefst 56 belangstellenden uit het hele land. Sieka en Annabel namen de aanwezigen mee in het tijdperk na Antwoord©. Een tijdperk waarin dienstverlening moet transformeren naar een poortwachtersrol en aan alle kanten wordt ingehaald door de digitale werkelijkheid. De vraag die daarbij centraal stond was hoe je als team met deze uitdagingen om kunt gaan, maar vooral ook wat je persoonlijke aandeel hierin is.

Img 20170426 wa0003
Digitalisering biedt zowel kansen als een bedreigingen. Kansen om meer maatwerk te leveren, om het klantcontact te verdiepen en om als medewerker naar een verbreding van taken toe te werken. De bedreigingen zitten in het te snel willen veranderen waardoor medewerkers en klanten afhaken, in de moeilijkheden voor kleinere gemeenten en in de snel veranderende benodigde competenties voor medewerkers in de dienstverlening. De gemeentelijke dienstverlening moet daarom zo worden ingericht dat aanpassingen aan een snel veranderende omgeving gemakkelijk kunnen worden gemaakt.

Gemeenten moeten de komende tijd aan de slag om de noodzaak tot vernieuwing van de dienstverlening door te laten dringen tot de organisatie. Het is cruciaal om het vernieuwingsproces samen te doorlopen en op zoek te gaan naar een nieuwe breed gedragen dienstverleningsvisie. Nadenken over de noodzakelijke competenties en vaardigheden van medewerkers is daar een belangrijk onderdeel van. Een dienstverleningsvisie zou daarom hand in hand moeten gaan met een strategisch opleidingsplan voor het personeel.

Kortom, er is werk aan de winkel om de gemeentelijke dienstverlening toekomstproof te maken. Wij willen alle aanwezigen bij de workshop bedanken voor hun komst. Wil je meer weten? Contacteer ons via info@censorbestuur.nl.