Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Meer informatie.

Vakmanschapsdag Afstamming naar Islamitisch Recht

Geboorteaangifte of erkenning aan de balie
Je leert hoe je het Internationaal privaatrecht toe moet passen bij mensen uit islamitische landen en wat dit betekent voor de geboorteakte of erkenningsakte die jij opmaakt. Ook leren we je hoe je deze burgers informeert over de mogelijkheden die er zijn en adviseert bij de keuzes die zij maken.

Buitenlandse rechtsfeiten registreren in Nederland
Je leert te bepalen of bij een persoon die in het buitenland is geboren familierechtelijke betrekkingen zijn ontstaan tussen het kind en de ouders. Ook weet je na vandaag of het buitenlandse rechtsfeit in Nederland kan worden geregistreerd.

Na het bijwonen van de Vakmanschapsdag ‘afstamming naar islamitisch recht’ heeft u geen enkele twijfel meer over het antwoord!

Start: volgt nader (regio Zuid)
Duur: 1 dag, 2 dagdelen
Kosten: € 395,- per persoon, excl. BTW, inclusief lesmateriaal en lunch

Uiteraard kan deze Vakmanschapsdag ook Incompany worden uitgevoerd, de kosten zijn dan op aanvraag. Neem contact op met kantoor via 013-521 56 15
TEST UW KENNIS

Een Syrische ongehuwde vrouw meldt zich met haar Syrische partner voor erkenning ongeboren vrucht. De erkenner heeft de verblijfsstatus regulier bepaalde tijd.

Kan de man het ongeboren kind erkennen?

A. De man kan het kind erkennen naar Syrisch recht.
B. De man kan het kind niet erkennen naar Syrisch recht, het Islamitisch recht kent geen geboorte buiten het huwelijk en geen erkenning.
C. De man kan het kind erkennen naar Nederlands recht. Naamskeuze is niet mogelijk.
D. De man kan het kind erkennen naar Nederlands recht. Naamskeuze is mogelijk.

Tijdens deze Vakmanschapsdag praat Annabel van der Linden je bij over de actuele wet- en regelgeving op het gebied van afstamming in islamitische landen. We gaan het onder andere hebben over kinderen geboren uit een huwelijk, erkenning, ontkenning vaderschap, vaststelling vaderschap en adoptie.

Je hoort deze dag niet alleen wat er in de wet staat maar we gaan je vooral leren hoe je een complexe zaak in de praktijk moet aanpakken.