Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Meer informatie.

NVVB congres en Master onderzoek

Op 11 en 11 mei staan we met Censor Bestuur weer op het Jaarcongres van de NVVB! Het thema van het jaarcongres is: Bewust Burgerzaken, werken aan de menselijke maat. Je kunt ons deze dagen vinden op stand nummer 46.

In lijn met het thema van het congres is onze trainee Laura begonnen met een onderzoek voor haar master scriptie. In de laatste jaren is de afdeling Burgerzaken bezig met digitalisering wat de nodige veranderingen meebrengt. Het face-to-face contact met de klant wordt minder terwijl de complexiteit van de vragen verhoogt. Maar hoe kan ervoor worden gezorgd dat er met de verandering kan worden meegegaan? Het programma ‘Team van de toekomst’ van het NVVB probeert zo teams binnen burgerzaken klaar te maken voor de toekomst. Maar welke competenties binnen deze teams zijn na deze digitalisering van belang? En wat stimuleert of houd de ontwikkeling van deze team competenties tegen?
Het onderzoek gaat kijken naar welke team competenties benodigd zijn binnen de afdeling burgerzaken en welke organisatie elementen bijdragen aan de ontwikkeling van deze team competenties.

Mocht je willen bijdragen aan het onderzoek doormiddel van een gesprek ben je van harte welkom om een praatje te maken tijdens het congres of neem contact op via l.kuijs@censorbestuur.nl.