Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Meer informatie.

Sneller en beter beleid schrijven Sterk in je werk

Programma
In de training ‘Sneller en beter beleid schrijven’ leert u hoe u een duidelijk en gestructureerd rapport kunt schrijven. Centraal staat een planmatige en lezersgerichte schrijfaanpak. U weet uw opdracht snel helder te krijgen. Daardoor kunt u gemakkelijker de inhoud van uw beleids- of adviesrapport vaststellen. Ook bent u op de hoogte van relevante tekstschema's en weet u deze toe te passen. U bouwt uw betoog op met steekhoudende argumenten waarbij u rekening houdt met de gevoeligheden van de lezer. U formuleert uw conclusie of advies begrijpelijk, aantrekkelijk en correct.

De onderwerpen:
1. De taakafbakening: lezers en doel van de rapportage?
2. Wie is uw lezer, wie zijn de betrokkenen, hoe is de schrijfsituatie?
3. De centrale vraag
4. Het ontwerpen van een tekstbouwplan
5. Het effectief inzetten van argumentatie
6. Correct, duidelijk en aantrekkelijk formuleren
7. De afwerking van de tekst

Resultaat

Na afloop van de training formuleert u beleid duidelijk en overtuigend in een prettig leesbare stijl. U bent bovendien in staat in minder tijd betere rapporten te maken. Daarbij kunt u uw eigen rapporten en die van collega's kritisch beoordelen op opzet, inhoud, argumentatie, schrijfstijl en vormgeving.
In deze praktijkgerichte en activerende training leert u niet alleen sneller en beter schrijven, maar wordt u ook gestimuleerd samen te werken en feedback te geven en te ontvangen.
Aanpak en opzet

Voor aanvang van de training stuurt u ons een rapportage van eigen hand, zodat we een beeld krijgen van de teksten die u schrijft. Onderdelen daarvan ziet u terug in de vorm van oefeningen. Bovendien wordt uw rapport uitvoerig besproken door de deelnemers en de trainer. Tussen dag 1 en dag 2 van de training krijgt u voldoende tijd om delen van uw rapport bij te werken of een nieuwe tekst aan te leveren. In deze training leert u door te doen!

Start:
10 en 27 juni 2024
Duur: 4 dagdelen
Locatie: Utrecht
Kosten: 795,- (excl. BTW)

Uiteraard kan deze training ook incompany worden verzorgd.