Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Meer informatie.

TONK-regeling (webinar) Sociaal Domein

Inleiding
Veel mensen hebben het op dit moment financieel moeilijk door Corona. Er zijn banen verdwenen en veel ondernemers kunnen hun werk niet of maar deels uitoefenen. Hierdoor hebben veel mensen minder inkomen dan voorheen. Zij hebben daarom mogelijk moeite om hun woonkosten te betalen. Om hen tijdelijk te helpen is er de TONK-regeling.

Inhoud
De TONK-regeling is een tijdelijke regeling die loopt van 1 januari tot 1 juli 2021. Het is bedoeld om mensen te helpen die moeite hebben met het betalen van hun woonlasten, door een terugval van inkomen door Corona. We behandelen de volgende onderdelen:

  • Wat zijn de voorwaarden om in aanmerking te komen voor de TONK? Criteria Pw en bijzondere bijstand.
  • Hoeveel kan iemand krijgen?
  • Wat is de periode en hoe verloopt de aanvraag?
  • Draagkracht (inkomen en vermogen)
  • Inlichtingenverplichting
  • Gemeentelijk beleid varianten
Voor wie?
Dit webinar is er voor iedereen die de TONK-regeling gaat uitvoeren of die hier vragen over gaat krijgen. Het gaat dus om de uitvoering. Of voor mensen die hierover voorlichting gaan geven. Ook andere professionals die niet bij de gemeente werken kunnen deelnemen.

Wat levert het op?
Na dit, 1 uur durende, webinar ben je op de hoogte van de inhoud van de TONK-regeling en kan je deze uitvoeren. De eigen gemeente heeft vaak nog wel beleid vastgesteld. Wij behandelen dat niet maar de verwachting is dat veel gemeenten aansluiten bij de bestaande handreiking en voorbeeldbeleid van Divosa.

Voorkennis
Wij verwachten dat je als deelnemer op de hoogte bent van de regels van de bijzondere bijstand van de Participatiewet. Wat wij uitleggen is een aanvulling op die kennis. Als je deze kennis niet hebt is het lastiger te volgen maar kan het nog steeds interessant zijn.

Dit webinar wordt aangeboden in samenwerking met De Wijsmaker.

Datum: Donderdag 25 februari 2021
Tijd: 14:00 - 15:00 uur
Kosten: 75,- per persoon, excl. BTW

Uiteraard kan dit webinar ook incompany worden verzorgd.