Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Meer informatie.

Presentatie voor Cliëntenraden Sociaal Domein

Programma

Voor cliëntenraden verzorgt Censor Bestuur verschillende bijeenkomsten, presentaties en opleidingen. Cliëntenraden voor de Participatiewet bestaan in iedere gemeente, dit is een wettelijk vereiste. Ze bestaan vaak uit een onafhankelijk voorzitter en een aantal leden. Ook zijn er gemengde cliëntenraden waarbinnen Participatiewet, WMO en zelfs Jeugdzorg vertegenwoordigd zijn.

Als cliëntenraad wil je iets betekenen. Je wilt iets bereiken. Dat betekent dat je ook goed op de hoogte moet zijn van alle regels en onderwerpen en dat is niet altijd makkelijk. Wij leggen alles uit in heldere taal die voor iedereen begrijpelijk is en helpen de cliëntenraden zo om effectiever te worden in hun werk.

Resultaat

De cliëntenraad heeft na afloop van de cursus een helder beeld van relevante regelgeving en onderwerpen op het gebied van de Participatiewet en eventuele andere thema's.
Aanpak en opzet

De presentatie wordt incompany verzorgd voor leden van de cliëntenraad. Afhankelijk van de wensen kan deze presentatie worden ingevuld en aangevuld.

De presentatie wordt verzorgd door Mark Cornelissen van de Wijsmaker. Mark geeft veel opleidingen, trainingen en presentaties bij gemeenten en dan met name aan consulenten, casemanagers, werkconsulenten en juristen. Hierdoor beheerst Mark de stof en de praktijk zo dat hij dit ook gemakkelijk over kan brengen aan andere professionals binnen het sociale domein.

Duur: 1 tot 2 uur
Locatie: in overleg
Kosten: in overleg