Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Meer informatie.

Praktisch Leidinggeven Veiligheid

Programma

In deze praktische opleiding van 6 dagdelen maak je kennis met alle facetten die behoren tot de functie van leidinggevende of teamleider. Tegelijkertijd krijg je de beschikking over methoden, relevante en actuele (online) documenten om daarmee de volgende dag in je eigen praktijk de opgedane kennis en vaardigheden tot uitvoer te brengen. Zodat je op een juiste wijze sturing kunt geven aan de processen en medewerkers.

We gaan ervoor zorgen dat de deelnemers na het traject hun leidinggevende taken nog beter en effectiever vervullen door inzicht te geven in alle basisvaardigheden. Vaardigheden zoals motivatietechnieken, gespreksvaardigheden in complexe situaties en het hanteren van conflicten. We gaan niet aan de slag met leiderschapsmodellen, maar gaan juist uit van de praktijk. We houden van hands-on management: geen ‘poespas’ en meteen toe te passen!

Resultaat

Als deelnemer heb je inzicht in je eigen communicatiestijl, weet je die van anderen te herkennen en daarop te anticiperen. Je leert verbinding te maken met collega’s, medewerkers en anderen en weet je omgeving te motiveren.
Aanpak en opzet

De opleiding bestaat uit verschillende onderdelen die focussen op specifieke vaardigheden. Eerst gaan we aan de slag met communicatieve vaardigheden, vervolgens met conflictherkenning en ten slotte met houding en gedrag. Gedurende de opleiding leer je menselijk gedrag herkennen en mensen te motiveren.

De verbinding met de praktijk wordt gemaakt door de deelnemers tussen opleidingsdagen huiswerk mee te geven. Om tijdens de bijeenkomsten vanuit de eigen praktijk te kunnen werken, dienen ze de opgedane kennis tussen de opleidingsdagen door meteen toe te passen op de werkvloer.

Datum: 4, 11 en 18 oktober 2022
Duur: 6 dagdelen
Locatie: Utrecht en/of Tilburg
Kosten: 1.495,- excl. BTW