Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Meer informatie.

Diplomastelsel Burgerzaken NVVB

Werk je op de afdeling Burgerzaken van een gemeente en wil je je kennis en vaardigheden ontwikkelen? Dan kun je dat bij Censor Bestuur doen!

Wij geven je een eerlijk advies op maat en denken graag met je mee over wat jij, je afdeling en je organisatie belangrijk vinden.

We zijn voorstander van het volgen van een hele leerlijn. Zeker wanneer je beginnend bent op de afdeling Burgerzaken en in het licht van de ontwikkelingen binnen Burgerzaken, zorgen we samen voor een brede basis. Wij verzorgen opleidingen zowel fysiek als in hybride leervormen.

Deze basis op NLQF 4 niveau zorgt ervoor dat je je later gemakkelijk kunt verdiepen in wat voor jou belangrijk is. Dat kan je doen door het volgen van leerlijnen in bijvoorbeeld Burgerlijke Stand, BRP of Verblijf en Adres. Naast kennismodulen bestaat de basis – leerlijn 1 ook uit 2 Vaardighedenmodules: Dienstverlening en Zelfontwikkeling. Een medewerker van de toekomst is namelijk niet alleen goed uitgerust qua kennis, maar weet hier ook op een klantvriendelijke en efficiënte manier de burger mee van dienst te zijn. En dat is waar het uiteindelijk over gaat!
Later kun je je nog verder specialiseren door het volgen van de leerlijnen op NLQF 6 niveau. Je start dan altijd met module SO Vaardigheden Specialist Burgerzaken en kunt dan afhankelijk van je voorkeur kiezen voor Specialist Identiteitsdocumenten, Burgerlijke Stand, BRP of Beleid en Kwaliteit. In deze leerlijnen ga je je echt specialiseren, wat je doet door een portfolio samen te stellen, te werken aan zelfontwikkeling en onder begeleiding van je docent/trainer te werken aan een inhoudelijke opdracht binnen het vakgebied.

Wil je meer weten? Wil je een leerlijn in huis geregeld hebben, of wil je advies op maat? Neem dan contact op met Karin Ytsma van Censor Bestuur 06-10159261 of k.ytsma@censorbestuur.nl