Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Meer informatie.

Signaleren kun je leren voor BOA’s en toezichthouders - Aanpak Ondermijning Omgeving

Programma
Deze eendaagse training richt zich op de signaleringsfunctie van professionals die in hun dagelijkse praktijk verschillende vormen van ondermijning en georganiseerde criminaliteit tegen komen.

BOA’s en toezichthouders komen op veel plaatsen en zien veel. Het is echter de vraag of je de signalen van ondermijning die zichtbaar zijn voldoende kunt herkennen. Daarom is in deze eendaagse training vooral aandacht voor het signaleren vanuit je eigen praktijk en op de directe praktische mogelijkheden die je hebt om er een goed vervolg aan te geven.

Hoe signaleer je ondermijning en wat doe je vervolgens met je signaal? Mag je gebruik maken van je normale bevoegdheden? Wat kun je in je dagelijkse praktijk bijdragen aan de bestrijding van deze actuele sociaal maatschappelijke problematiek?
Hoe ga je daarbij om met dilemma’s op het gebied van privacy en hoe werk je samen met partners uit o.a. het sociale (veiligheids)domein op het gebied van ondermijning?

Resultaat
  • Je bent in staat om signalen van ondermijning te (h)erkennen en hier in je dagelijkse praktijk op professionele wijze mee om te gaan;
  • Je hebt concrete handvatten om jouw bijdrage te leveren aan de bestrijding van ondermijning;
  • Je bent in staat om het thema bespreekbaar te maken binnen je team en samenwerkingsverbanden binnen de gemeente, maar ook uiteraard met cliënten het gesprek aan te gaan.
Opzet en Aanpak
Deze eendaagse training is gebaseerd op de 3 V's: Veiligheid, Vertrouwen & Verantwoordelijkheid. Aan de hand van concrete praktijkcases oefen je met simulaties en moreel beraad. De training wordt gegeven door bevlogen experts uit de praktijk van de BOA's en het sociaal veiligheidsdomein.

Start: 17 juni 2022
Duur: 1 dag (9:00 - 16:00 uur)
Locatie: Tilburg of Utrecht
Kosten: € 425,- per persoon, excl. btw