Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Meer informatie.

Signaleren kun je leren: voor Sociale Professionals in de wijk - Aanpak Ondermijning Sociaal Domein

Programma
Deze eendaagse training richt zich op de signaleringsfunctie van (zorg)professionals. Die in hun dagelijkse praktijk verschillende vormen van ondermijning en georganiseerde criminaliteit tegen komen, in wijken bij de kwetsbare gezinnen en huishoudens die onvoldoende weerbaar zijn tegen intimidatie en misbruik door criminelen.

Hoe signaleer je ondermijning en wat doe je vervolgens met je signaal? Wat kun je in je dagelijkse praktijk bijdragen aan de bestrijding van deze actuele sociaal maatschappelijke problematiek?

Hoe ga je om met dilemma’s op het gebied van privacy en de vertrouwensrelatie met je cliënten en collega’s? Hoe werk je samen met partners uit het sociale veiligheidsdomein op het gebied van ondermijning?

Resultaat
Je bent in staat om signalen van ondermijning te (h)erkennen en hier in je dagelijkse praktijk op professionele wijze mee om te gaan. Je hebt concrete handvatten om jouw bijdrage te leveren aan de bestrijding van ondermijning. Je bent in staat om het thema bespreekbaar te maken met je cliënten binnen de gezinnen en huishoudens waar je actief bent en ook binnen je team en samenwerkingsverbanden binnen de gemeente.
Opzet en Aanpak
De training is gebaseerd op de 3 V’s : Veiligheid, Vertrouwen & Verantwoordelijkheid. Aan de hand van concrete praktijkcases oefen je met simulaties en moreel beraad. De training wordt gegeven door bevlogen experts uit de praktijk van het sociaal veiligheidsdomein.

Incompany
Datum:
15 juni 2022
Duur: 1 dag (9:00 - 16:00 uur)
Locatie: binnen de organisatie fysiek of online
Kosten: op aanvraag