Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Meer informatie.

MBO Burgerzaken: Startersmodule (1 punt) Publiekszaken

Algemene informatie PublieksAcademie

De PublieksAcademie vervangt het oude en vertrouwde BOBZ-, BA-BZ- en MLO-BZ-diploma. Vanaf 1 september 2016 is de PublieksAcademie van kracht en is het oude stelsel beƫindigd.

De nieuwe PublieksAcademie biedt afdelingen Burgerzaken handvatten om te komen tot beter en aantoonbaar gekwalificeerde medewerkers. We bieden de mogelijkheid om een module te volgen en een examen te doen voor een enkele taak of voor een combinatie van taken. Hiermee faciliteren we gestructureerde HR-professionalisering met een korte doorlooptijd of een doorlooptijd van enkele jaren. Binnen de PublieksAcademie kan een doordacht persoonlijk en team- of afdelingsgericht ontwikkelplan worden ontwikkeld.

Naast de reguliere opleidingen op basis van open inschrijvingen bieden wij ook graag incompany modules op maat aan. Aarzel niet om ons hierover te contacteren via info@censorbestuur.nl of via 013-521 56 15.
Startersmodule
De startersmodule kent globaal de volgende inhoud: bevoegdheden van de bestuursorganen, de BRP en registers van de Burgerlijke Stand, Brondocumenten en VOE (Verklaring Onder Ede), Nationaliteit, Gegevensverstrekking, Identiteitsdocumenten, reisdocumenten en rijbewijzen, Fraude, Naamgebruik en Verklaring Omtrent het Gedrag.

Het doel van de Startersmodule Burgerzaken is de deelnemers kennis te laten maken met de organisatiestructuur van een gemeente in het algemeen en met de diensten en producten die horen bij het vakgebied Burgerzaken meer specifiek. Een deelnemer kan na het volgen van de Startersmodule Burgerzaken beschrijven wat dit vakgebied zoal inhoudt en welke producten en diensten worden geleverd. Ook heeft hij of zij een beeld van het belang van het juist uitvoeren van de handelingen en de eventuele risico's, bijvoorbeeld op fraude.

Start/Data: nader te bepalen
Duur: 10 dagdelen
Locatie: Tilburg of Utrecht
Kosten: 1.350,-