Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Meer informatie.

Basiscursus IPR Burgerzaken

Programma

Het internationaal privaatrecht is in toenemende mate van belang voor de dagelijkse praktijk van de afdeling Burgerzaken, Publiekszaken en KCC. Daarbij gaat het in de praktijk vooral om afstamming, na(a)m(en), gezag en huwelijk. Deze codificatie van het burgerlijk recht is samengebracht in Boek 10 van het Burgerlijk Wetboek. Tijdens deze cursus gaan we uitgebreid op deze thematiek.

De cursus is speciaal gericht op medewerkers Burger- en Publiekszaken, medewerkers KCC die regelmatig situaties behandelen waarbij het internationaal privaatrecht toegepast moet worden, dit in de toekomst gaan doen of i.v.m. de inschrijving van asielzoekers in de gemeente hiermee worden geconfronteerd.

Resultaat

Na deze training heeft u een goede basis van het Internationaal Privaatrecht en kunt u het in de praktijk toepassen. U kunt de regelgeving toepassen alsmede de bestaande jurisprudentie.
Aanpak en opzet

In deze training wordt uitgebreid aandacht besteed aan het Internationale Privaatrecht. De docent werkt aan de hand van praktijkvoorbeelden (uit uw eigen gemeente) en jurisprudentie. Aan het einde van de cursus heeft u een goede basis van deze complexe materie voor de uitoefening van uw functie. Er wordt in de training gewerkt met de boeken 1 en 10 van het Nederlandse BW.

De volgende onderwerpen komen aan bod:
  • namenrecht;
  • afstamming;
  • huwelijksrecht;
  • geregistreerd partnerschap

Start: donderdag 15 september 2022
Duur: 1 dag
Locatie: omgeving Utrecht
Prijs: 395,-

Uiteraard kan deze cursus ook incompany worden verzorgd.